Basotik goaz eta bidezidorra ea ez da ikusten, landaretza ugari eta altua baitago. |
Atzera begira, Saliencia herriaren gainean, Somiedon hain ohikoak diren isats eremuak ditugu. |
Arroxos arroilera hurbiltzen. |
Teitozko etxola tipikoak. |
Basotik irten ondoren, bidea askoz zabalagoa da eta nahiko ondo mantentzen da. "Camin del Puntón" izenarekin ezagutzen da bide hau, eta garrantzia handia izan du Mesa artegi eta mendatera heltzeko. |
Arroilera sartzera goaz eta beste aldean Alto de la Ferrera-ren espoloi eta hormak ditugu. Erreka horien azpian dihoa jauziak egiten. |
Garai honetan dena dago loraz beteta. |
Urjauzi ugari egiten ditu "arroxoak" |
La Mesa artegia atzean utziko dugu orain, errekatxoaren beste aldean. Jeisterakoan pasako gara hortik. |
Ertzeko tontorretako bat. Oraindik ez dugu ikusten Muñon. Guk denak igoko ditugu. |
Goitik joateak eskuinean daukaguna ikusteko aukera ere ematen digu. Farraponara igotzen duen errepidea. |
Ertza jarraitzen. Beheko tontor berdetik gatoz, Alto de la Ferrera eta Peña Blanca-tik igaroz. Atzean, Peña Michu eta Peña Negra ikusten dira. |
LOS BIGAROS (2048m). Atzean, Fontanak eta bi Ubiñak, Handia eta Txikia. |
Bihar hor zehar ibiliko gara. |
Bígaros eta Muñón artean dagoen Pasada los Bígaros lepotik zuzenen jeisten La Mesa mendatera. |
La Mesa artegian, "Camin Real"-a jarraitzen. Ezkerrean ikusten da igotzeko erabili dugun diagonala. |
"Corro" zirkularra. |
La Mesa-ko "corroak" |
Corroak eta teito bat. |
Bi gelakoa. |
Teitoa |
Arroxos arroila, Bide Errealetik ikusita. Hortik egin dugu igoera. |
Kontrasteak. |
Gailurrerira heltzeko egin dugun ibilbidea. Gero, dena goitik joan gara. |
Bide Erreala jarraitzen Magdalena leporaino. Pista bihurtuta dago. Lepoan, bide hori utzi eta, ezkerrera, Saliencia-ra jeisten den hormigoizko pista hartu dugu. |
Morteras de Salienciako teitoa. |
Nahiz eta pistatik jetsi, inguru oso ederra ikusteko aukera daukagu, teito eta lora ugariz apainduta. |
Atseden toki dotorea Salienciako Ostatuan. Egun gogorra izan da, goiz altxatu, bidai luzea, ibilaldia,..., baina oso gustora gaude hemengo baserritarren artean. |
Eliza. |
Ostatuko sagardoak freskatzeko ez dute hozkailurik behar. |
Gu oporretan, baina bertakoek ez dute jai egunik. Hemen beti dago lana, belarra jaso, abereak zaindu,... Bihar arte. |
iruzkinik ez:
Argitaratu iruzkina